Groene stroom

windmolenobligaties

Win het van de wind

6 dingen die je kunt doen met windkracht 6

Windkracht 6 maakt de meesten onder ons niet vrolijk. Vooral niet als je ‘s ochtends op de fiets naar je werk deze krachtige wind (gemiddeld 45 km/u) en wellicht ook nog regen moet trotseren. Paraplu’s zijn bij deze windsnelheid moeilijk intact te houden en hoeden waaien af. Toch levert de wind ons haast ongemerkt ook vele voordelen op. Een standaard windturbine is in staat om uit één uur windkracht 6 maar liefst 900 kW te halen. Hoeveel dat precies is? Kijk mee wat jij daar in het dagelijks leven mee kunt doen:

  • je tablet 72 jaar lang continu van stroom voorzien;
  • een LED-lamp van 6 watt 18 jaar lang laten branden;
  • 1.000 uur lang je haar föhnen;
  • 3.000 keer een was draaien op 30 graden;
  • een gemiddeld Nederlands gezin van 2,2 personen 6 jaar lang volledig van stroom voorzien;
  • er zelf windrendement mee verdienen. Hoe?

Zo!

Windpark De Beemden komt met de mogelijkheid voor alle Nederlanders om geld te verdienen aan de sterke wind in ons land via het HollandseWind Certificaat. Om een duurzame energietoekomst in Nederland veilig te stellen, proberen ze een zo groot mogelijk publiek te bereiken. En jij kunt daaraan bijdragen! Samen met de 128.000 Nederlanders die je al voor zijn gegaan en tezamen ruim 3,2 miljoen euro in een duurzame energietoekomst voor Nederland hebben gestoken.

Het HollandseWind Certificaat van windpark De Beemden

Voor slechts 25 euro per stuk zijn de certificaten via de website van Eneco verkrijgbaar. Ook als niet-klant van Eneco kun je hieraan deelnemen. Windmolenpark De Beemden zal de opbrengst uit de certificaten investeren in de uitbreiding van het park. Als medefinancierder kun je 2,5 tot 3,5 procent windrendement per jaar pakken en maximaal 100 certificaten aanschaffen. De looptijd van het certificaat is 5 jaar en elk jaar wordt in juli het rendement op basis van de gemiddelde jaarcijfers door het KNMI berekend en uitbetaald.

Investeer je mee?

Draag je de natuur een warm hart toe en wil je op een eenvoudige manier bijdragen aan een duurzame toekomst én tegelijkertijd je portemonnee een plezier doen? Bekijk dan hier de video om te zien of deze manier van investeren iets voor jou is.

HollandseWind Certificaten® zijn uitgifte van windpark De Beemden. Voorwaarden en risico’s via het prospectus op eneco.nl/windcertificaat.