Duurzaamheid

Sunny school

Solar Schools nu ook actief in Nederland

Solar Schools is een organisatie die een aantal jaren geleden in Groot Brittannië van start is gegaan met het inzamelen van geld voor de installatie van zonnepanelen op daken bij scholen. Door gebruik te maken van een crowdfunding wist de organisatie snel geld in te zamelen en inmiddels beschikken bijna 50 scholen in het Verenigd Koninkrijk dankzij het werk van de organisatie over zonnepanelen.

Nu ook in Nederland

Inmiddels is het project ook overgewaaid naar Nederland en hier wordt onder de naam Sunny Schools gepoogd op eenzelfde manier scholen aan zonnepanelen te helpen. De website van het project is op 10 oktober live gegaan en naar verwachting zullen de eerste inzamelingsacties binnenkort op de website verschijnen.

Aanmelden

Scholen die willen deelnemen aan het project kunnen zich nu aanmelden op de website. Na een aanmelding zullen er wel eerst een aantal zaken bekeken moet worden. Zo moet er worden bekeken of het gebouw uitgerust kan worden met zonnepanelen en of er toestemming kan worden verkregen van het bestuur en de gemeente. Daarnaast zullen er een aantal docenten of ouders moeten zijn die activiteiten kunnen begeleiden.

Activiteiten

Het hele idee achter Solar Schools, of Sunny Schools in Nederland, is namelijk niet alleen dat er gebruik wordt gemaakt van zonne-energie, maar ook dat de kinderen er iets van op kunnen steken. Ze zullen met behulp van een aantal leuke activiteiten het een en ander leren over zonnepanelen en zonne-energie en daarnaast wordt er ook informatie gegeven over crowdfunding.sa