Duurzaamheid

IMG_25841

Een milieuvriendelijk dak?

Er zijn verschillende manieren om uw woning of bedrijfspand energie zuiniger te maken of milieu bewuster. Energieopwekking met zonnepanelen of warmtepomp, isolatie- glas en muren en milieubewuste bouwmaterialen. Maar wat is er mogelijk voor uw dak?

Wit beschermt tegen de warmte

image003

Wit is vaak de kleur van uw koelkast. Dat uw koelkast wit is en niet zwart heeft een reden. Wit is de kleur die de binnenkant van uw koelkast beschermd tegen warmte. Het dak van uw woning wit maken is dan ook een goede methode om uw huis tegen de warmte van de zon te beschermen. Tevens is er subsidie beschikbaar voor het wit maken van uw dak.

Groen vermindert CO2 uitstoot

Groendak (2)

Om uw voetafdruk op deze aarde gemeten in CO2 uitstoot zo min mogelijk te maken kunt u ook een groen dak aanleggen. En met groen wordt niet een groen geschilderd dak bedoeld, maar een dak van gras en struikgewas. Een groen dak zorgt namelijk voor betere isolatie, het filtert de lucht en zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Wellicht denkt u dat dit alleen mogelijk is voor platte daken maar niets is minderwaar. Ook voor schuine daken zijn aparte tegels beschikbaar waarop groen kan groeien.

Welke kleur het dak ook is, het is altijd beter dan de standaard kleuren zoals donker bruin.