Groene stroom

e.on-energie

E.ON wil zich in toekomst meer richten op kernmarkten

Energieleverancier E.ON lijkt zich in de toekomst vooral te willen richten op de noordelijke landen in Europa en het bedrijf zou volgens Der Spiegel willen terugtrekken uit Zuid-Europa. Het bedrijf wil haar activiteiten in Italië en Spanje verkopen en zich volledig richten op de belangrijke kernmarkten zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

Extra investeringen

Het geld dat vrijkomt met de verkoop van de activiteiten op de Italiaanse en Spaanse markt zou gebruikt kunnen worden om de activiteiten op kernmarkten te verbeteren. Zo zouden er bijvoorbeeld nieuwe en schonere centrales gebouwd kunnen worden en kan er actiever naar klanten worden gezocht. Hopelijk besluit E.ON ook meer focus te leggen op Nederland, want ook op de Nederlandse energiemarkt ligt nog veel ruimte voor verbetering.

Sluiting energiecentrales Duitsland

eon-skyline

Vooral de Duitse markt lijkt de komende jaren wat extra aandacht te kunnen gebruiken, maar ook te krijgen. E.ON liet zelf namelijk al eerder weten dat het de komende 3 jaar van plan is om drie energiecentrales in Duitsland te sluiten, onder andere omdat contracten met grote klanten worden beëindigd. De centrales in de buurt van Dortmund, Gelsenkirchen en Ingolstadt zullen allen voor eind 2016 worden gesloten.

Officieel geen nieuws

Hoewel het volgens Der Spiegel al vaststaat dat E.ON de Italiaanse en Spaanse tak zal verkopen aan de Franse energieleverancier EDF, weigert het energiebedrijf zelf op dit moment nog te reageren op het nieuws. De energieleverancier zegt niet in te gaan op de stand van zaken in specifieke landen, maar laat wel weten het totaalbeleid voortdurend te evalueren. Het afstoten van de Italiaanse en Spaanse tak wordt dan ook niet uitgesloten.