Duurzaam bouwen

dgbw logo

Dutch Green Building Week

Duurzaam GebouwVan 22 tot en met 26 september vindt de Dutch Green Building Week (DGBW) plaats. Het is de vierde editie van het evenement, georganiseerd door de Dutch Green Building Council. Tijdens deze week draait het volledig om duurzaam bouwen, wonen, werken en gebiedsontwikkeling. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun deelnemende plannen in de spotlights. Dit jaar is het thema ‘Green Results’ en wordt er gestreefd om de resultaten van duurzaamheid en de inspanningen te tonen. Gastprovincie is dit jaar Gelderland met onder andere Arnhem Nijmegen als centrale steden.

Het Council

De DGBW is door de Dutch Green Building Council in het leven geroepen om te laten zien welke rol duurzame gebouwen binnen een gezondere, duurzamere samenleving spelen. Wereldwijd zitten alle councils zich in en worden verschillende activiteiten georganiseerd om de maatschappij attent te maken op de rol van duurzaamheid. Maar niet alleen dit vormt de belangrijkste doelstelling: het is tevens noodzakelijk om de mondiale klimaatveranderingen te bespreken en aan te pakken. Een duidelijk initiatief waarin duurzaamheid en duurzaam bouwen centraal staan.

Een compleet programma

Er vinden door heel het land activiteiten plaats. In de provincie Gelderland worden de meeste en belangrijkste events gehouden, zoals de officiële opening, het jongerenprogramma en het slotfeest. De Eusebiuskerk in Arnhem is de locatie waar de opening gehouden wordt en waar tal van interessante sprekers hun visie op ‘Green Results’ gaan geven. Onder de aanwezigen bevinden zich de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser en Prinses Laurentien. Het programma bestaat uit een scala van presentaties, masterclasses, trainingen, cursussen, tentoonstellingen en nog veel meer.
Bekijk het uitgebreide programma op de website van de DGBW en doe zelf ook mee.

Actief

Zelf kun je natuurlijk ook op allerlei mogelijke manieren aan de gang gaan op het gebied van duurzaamheid en dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een ecotuin aanleggen is al een klein voorbeeld om verantwoord met natuur om te gaan en past volledig in het kader van duurzaam wonen. Daarnaast geven we ook informatie over het gebruik van ecologische materialen. Wil je helemaal verantwoord bezig zijn? Denk dan eens aan duurzame voorzieningen voor je huis, zoals zonnepanelen.

Introductiefilm DGBW 2014